Hrvatski  •  English  •  Deutsch
 

Destinacija

Toliko ljepote i toliko znamenitosti na tako malom zemljopisnom prostoru!
Istra, posebno zanimljiva zbog prirodnih ljepota, kristalno bistrog mora, predivnih plaža te nebrojenih uvalica savršeno je mjesto za Vaš odmor.

"Uvijek želiš posjetiti nešto posebno. A Istra je posebna s više aspekata. Neka odredišta privlače samo radi kulture, ljudi ili nekih drugih stvari, ali Istra je drugačija zbog kombinacije izvanredne gostoljubivosti ljudi, kulture te prirodnih ljepota", rekla nam je svoje dojmove ugledna američka turistička novinarka i putopisac Patricia Schulz, autorica bestsellera New York Timesa "1,000 mjesta koja morate vidjeti prije nego umrete" prodanom u 3,5 milijuna primjeraka u Americi te prevedenog na čak 25 jezika.

 
Čepić

Čepić je malo selo smješteno u istočnom dijelu središnje Istre na zapadnom podbrežju planine Učka i dom kolekcije privatnog smještaja Cool Stay Istria.


Nekadašnje jezero

Na mjestu današnjeg polja nalazilo se Čepićko jezero (oko 860 hektara), koje je isušeno 1932. godine prokopom 4.550 metara dugog odvodnog kanala, što je zabilježio Marijan Milevoj, i čije su vode otekle u Plominski zaljev.

Patka
 

Okolica Čepića

Grad rudnika i rudara, umjetnika i slobodnomišljenika, Labin ima posebno mjesto u povijest ovog kraja. Posjetite stari Labin, Kršan, Pićan, svaki od njih nudi gostima jedinstvenu priču i povijest, a u njima se organiziraju glazbeni, povijesni, edukativni i umjetnički festivali. Provjerite što se točno nudi za vrijeme vašeg odmora ili odredite vrijeme odmora prema događanju koji vas najviše zanima.

Kršan
Kršan

Kršan je malo selo i sjedište istoimene općine. Kršan se opravdano može pohvaliti bogatom kulturnom i povijesnom baštinom koja u pojedinim mjestima datira još od 11. stoljeća.

Labin
Labin

Otkrijte čari srednjovjekovnoga grada. Labin je i stari rudarski grad pa nakon šetnje uličicama Starog grada, posjetite Gradski muzej s arheološkom i etnološkom zbirkom i modelom rudnika jedinstvenim u ovom dijelu Europe.

Rabac
Rabac

Nekad ribarsko mjesto, danas s pravom slovi za Biser Kvarnera u prvom redu zbog svojih bijelih šljunčanih plaza, bogatog mediteranskog raslinja i kristalno čistog mora.

Raša
Raša

Raša, najmlađi grad u Istri, zbog potreba tamošnjeg rudnika ugljena, izgrađen je u svega 547 dana kao jedan od niza novo izgrađenih gradova (città di fondazione) u doba talijanske uprave.

Jezero

Jezero

Istražite neistraženo u Čepiću i njegovoj okolici i posijetite tunel kroz koji se ispraznilo Čepićko jezero – interesantna priča o isušivanju Čepićkog jezera (Lago d'Arsa). Prošetajte kroz najveće isušeno jezero u regiji i najveće nalazište tartufa (Čepić) te zapadnim padinama planine Učka.

Planina Učka

Učka je najveća planina Istarskog poluotoka. Njen najviši vrh Vojak visok je 1396 metara na kome je izgrađena kamena kula visoka 5 metara i s nje se pruža najljepši vidik u Istri.

Planina Učka
Bicikla

Bicikla

Uživajte u ljepoti prirode na 2 kotača.
Nudimo vrhunske TREK bicikle !

Top stvari za istražiti u Istri

 • Rabac

  Biser Kvarnera

  Prekrasan okoliš, lijepe šljunčane plaže, ugodna klima i pogled na Kvarnerski zaljev izletnike i putopisce ovdje su privlačili još sredinom 19. stoljeća.

 • Tartufi

  Tartufi

  Giancarlo Zigante ovdje pronašao najveći tartuf na svijetu, težak 1.310 kg, primjerak koji je ušao u Guinessovu knjigu rekorda, te tako Livadama osigurao naziv svjetskoga centra tartufa.

 • Otoci Brijuni

  Otoci Brijuni

  Zlatni otoci pulskog priobalja, mjesto gdje stoljećima dolaze poznate svjetske ličnosti na odmor. Istražite bike staze, kristalno more i povjesnu zbirku koje ovo otočje nudi.

 • Maslinovo ulje

  Maslinovo ulje

  Neka od najboljih maslinovih ulja se proizvode upravo ovdje – u Istri. Prije odlaska svakako se opskrbite bar jednom bocom!

 • Mali rudnik

  Mali rudnik

  Otkrijte tajne podzemnog svijeta i nekadašnji život rudara u Muzeju grada Labina. Jedinstvena postava vam dočara težak, mračan život ovih hrabrih radnika.

 • Istarska vina

  Istarska vina

  Slijedite istarske vinske ceste i kušajte neke od naših najboljih vina od autohtonih sorti, Malvaziju, Teran i Muškat.

 • Rovinj

  Rovinj

  Romantičan Rovinj je najfotografiraniji grad u ovom dijelu Europe, posjetite ulice umjetnika ili velebnu sv Eufemiju i otkrijte zašto svi nose sliku Rovinja u fotoaparatu i u srcu.

 • Istarski pršut

  Istarski pršut

  Začinjen lokalnom soli i posebnim začinima, i sušen na glasovitoj buri, istarski pršut je nadaleko poznat i cijenjen. Isprobajte ovaj specijalitet na zemlji odakle potjeće, ručno rezano rukom majstora.

 • Amfiteatar u Puli

  Amfiteatar u Puli

  Pulska Arena najveći je i najsačuvaniji spomenik antičkog graditeljstva u Hrvatskoj. Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima na svijetu.

 • Ronjenje

  Ronjenje

  Ronite u pitoreskno, skriveno podmorje Jadrana. Novi svijet čeka na vas!

 • Motovun

  Motovun

  Najbolje sačuvana srednjovjekovna utvrda na Istarskom poluotoku i jedan od najpoznatijih i najatraktivnijih Istarskih gradića.

 

Video galerija

Taxi

Taxi usluga prijevoza

Najpovoljnije TAXI vožnje u Istri! Prijevoz prema svim destinacijama u Europi, aerodromima ili manifestacijama.

 

Posijetite:

 • Istra Tours (Put oko Istre u ugodnom društvu)
 • Nacionalni park Plitvička jezera -uživajte u čarima Plitvica (udaljenost 3 sata od Čepića)
 • Rafting, Kayaking, Canoe Safari! – na rijeci Kupi (udaljenost 1 sat i 20 min od Čepića)

Telefon: +385 (0)52 853 181

Mobitel: +385 (0)98 981 3300
Email: taxi.jedinica@gmail.com

Jego Kršan Auto-Nautik Servis

Samo 5 km udaljeno od Čepića, vozačima i nautičarima Jego servis nudi široki spektar usluga. Uz automobilski servis, obavlja servis i prodaju vanbrodskih motora marke Suzuki i Honda, te kompletnu prodaju nautičke opreme.

 

Ljubitelje brodica svakako će obradovati suha marina. Uz sve usluge nautičkog servisa, imate smještaj za svoje plovilo tijekom čitave godine.

Jego